Getty Images/iStockphoto

Man breekt in, vindt autosleutels en scheurt weg: 20 maanden cel gevorderd

Een man uit Oostkamp riskeert 20 maanden cel voor een inbraak in een woning en de diefstal van een auto nadat hij de sleutels vond. Beklaagde Björn K. (43) liet verstek op zijn proces.

De feiten dateren van 25 maart 2018. De man was bij klaarlichte dag binnengebroken in een huis in de nabijheid van zijn woning in Oostkamp, maar werd gezien door de buren. De man kon wat spullen meegrissen en vond ook de autosleutels, waarop hij met scheurende banden vertrok. De wagen werd teruggevonden nabij de woning van zijn moeder. In het huis van de moeder had Björn K. de gestolen spullen, waaronder elektronica, verborgen. De man werd opgepakt en later vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Hij kwam echter niet opdagen op zijn proces. De rechter velt op 21 juni een vonnis.

Volgens de procureur was Björn K. (43) niet aan zijn proefstuk toe. Hij werd al meerdere malen veroordeeld voor de politierechtbank en kreeg al eens 18 maanden celstraf met voorwaarden. Door de nieuwe feiten van 25 maart vorige werden die voorwaarden geschonden en zullen die 18 maanden allicht effectief worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer