Aan het begin van de Rooiveldstraat wordt een pleintje aangelegd.
SDVO Aan het begin van de Rooiveldstraat wordt een pleintje aangelegd.

Plannen voor pleintje aan begin van Rooiveldstraat goedgekeurd

De Rooiveldstraat in Waardamme wordt na de zomer heraangelegd. Het inrijden vanaf de Kortrijksestraat zal niet langer gesplitst verlopen en bij het kruispunt wordt een mooi pleintje aangelegd.

Het gemeentebestuur wilde de verkeersveiligheid op het kruispunt van de Kortrijksestraat en Rooiveldstraat al langer aanpakken. Door de Rooiveldstraat meer haaks te laten aansluiten op de Kortrijksestraat, moet de zichtbaarheid er worden verhoogd. Het in- en uitrijden van de Rooiveldstraat zal voortaan ook via dezelfde weg verlopen. Aan het begin van de straat zal bovendien een aangenaam pleintje worden aangelegd met een boom en ander groen en vernieuwde openbare verlichting. De zone voor de café De Vriendschap wordt voorzien van dolomietverharding, zodat de zaak enkele tafeltjes en stoeltjes buiten kan plaatsen. Aan het kruispunt worden tot slot 10 comfortabele parkeerplaatsen voorzien, een nieuwe bushalte en een overdekte fietsenstalling met 16 plaatsen. De gemeenteraad keurde de plannen voor de aanleg intussen goed. De kosten van het project worden geraamd op 159.920,91 euro. Na de zomer moeten de voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen van start gaan. Vanaf de tweede helft van september wordt gestart met de eigenlijke herinrichting.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer