2 De brandweer laadt de varkens één voor één over in een andere truck.
JVM De brandweer laadt de varkens één voor één over in een andere truck.

Vrachtwagen met 187 varkens gekanteld op E40 in Oostkamp: snelweg intussen opnieuw open

De E40 richting Brussel is vandaag urenlang bijna volledig versperd geweest net voorbij het op- en afrittencomplex in Brugge. Een vrachtwagen geladen met 187 varkens kantelde, nadat de chauffeur een bocht verkeerd inschatte. Intussen is de snelweg opnieuw vrij.

Het ongeval vond even na 10 uur plaats ter hoogte van Oostkamp. De trucker kwam van de E403 en verloor bij het oprijden van de E40 na een bocht de controle over zijn vrachtwagen, waardoor het gevaarte kantelde. Aanvankelijk werd gevreesd dat de man in zijn cabine gekneld zat, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Hij raakte uiteindelijk zelfs niet gewond. De vrachtwagen was geladen met liefst 187 varkens. Enkele tientallen overleefden het ongeval niet. Een veearts liet hen ter plaatse inslapen, waarna de kadavers door een gespecialiseerde ruimingsfirma worden opgehaald. De nog levende dieren werden door de brandweer één voor één overgeladen in een andere vrachtwagen. Intussen is de snelweg opnieuw vrijgegeven.

2 De gekantelde vrachtwagen verspert de drie rijstroken
JVM De gekantelde vrachtwagen verspert de drie rijstroken

27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • linda vanhees

    Als niemand vlees eet dan kan dit niet gebeuren arme dieren voor dieren zijn wij onze diepste excuses verschuldig zij zijn hulpeloos en niet in staat om wraak te nemen erg dat ik het moet zeggen maar ze hadden beter allemaal in de crash gebleven dan was hun de gruwel bespaard wat hun nog te wachten staat

  • frank wielfaert

    En wat is dan wel de reden van de kanteling???? Daar wordt niets over gezegd hier he ....

Lees meer