Op sommige plaatsen in Oostkamp zal nog maximaal een halfuur mogen geparkeerd worden.
Benny Proot Op sommige plaatsen in Oostkamp zal nog maximaal een halfuur mogen geparkeerd worden.

Zones kort parkeren, eenrichtingsverkeer en uitbreiding zone 30 in centrum Oostkamp

Wellicht volgende maand gaan in het centrum van Oostkamp enkele nieuwe verkeersregels van kracht. Op enkele plaatsen wordt kort parkeren ingevoerd, in een deel van de Kapellestraat komt éénrichtingsverkeer en de zone 30 wordt uitgebreid.

Parkeren op drukke momenten wordt in het Oostkampse centrum steeds moeilijker. Om de parkeerrotatie te verbeteren op plaatsen waar de parkeerdruk hoog is, besliste de gemeenteraad donderdagavond om enkele parkeerplaatsen te voorzien voor kort parkeren. Het gaat onder meer om 7 parkeerplaatsen in de Kortrijksestraat nabij het kruispunt met de Majoor Woodstraat, 9 plaatsen in de Schooldreef en 8 plaatsen bij de bibliotheek. Op weekdagen en zaterdagen mag er tussen 9 en 18 uur maximum 30 minuten geparkeerd worden. Op andere plaatsen in Oostkamp blijft de blauwe zone van kracht.

Om de verkeersveiligheid te verhogen, wordt in drie straten ook de maximaal toegelaten snelheid teruggebracht van 50 naar 30 km/uur. De maatregel zal van kracht zijn in het stuk Stationsstraat tussen de Brugsestraat en Guido Gezellestraat, de Majoor Woodstraat en de Kapellestraat tussen Schooldreef en Stationsstraat. Tot slot wordt er in de Kapellestraat ook eenrichtingsverkeer ingevoerd in het stukje tussen de Schooldreef en Stationsstraat. Het verkeer zal enkel nog in de richting van de Stationsstraat mogen rijden. De drie nieuwe verkeersreglementen treden in werking van zodra de nodige verkeersborden geplaatst zijn, wellicht in de loop van volgende maand. Meer info via www.oostkamp.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer