Het zwembad De Valkaart sluit vanaf maandag een viertal maanden de deuren.
SDVO Het zwembad De Valkaart sluit vanaf maandag een viertal maanden de deuren.

Zwembad De Valkaart gaat vanaf maandag viertal maanden dicht voor renovatiewerken

In het zwembad De Valkaart in Oostkamp gaan maandag de grote renovatiewerken van start. Tegen oktober zou het complex opnieuw open moeten gaan. Zondag kan er voor de laatste keer gezwommen worden.

Na de problemen met het zwembad in 2016 werd duidelijk dat grondigere werken nodig waren om het complex open te kunnen houden. Samen met beheerder Farys werd geopteerd voor een heel grondige renovatie, maar na de marktbevraging werd duidelijk dat de kosten hoger zouden oplopen dan gedacht. Het gemeentebestuur besliste bijgevolg om enkel de hoogstnoodzakelijke werken uit te voeren. Het zwembad zou op die manier nog een vijftal jaar verder kunnen gebruikt worden. 

Verschillende problemen

De voorbereiding van de werken verliep niet van een leien dakje. In april stapte een arbeider op een buis, waardoor een lek ontstond. Het zwembad moest leeggehaald worden en was de volledige paasvakantie dicht. Tijdens de komende renovatiewerken was het de bedoeling dat het zwembad zou gevuld blijven, maar bij een controle werd vastgesteld dat enkele tegels op de bodem waren losgekomen tijdens de herstellingswerken. Het gevolg is dat het zwembad maandag toch opnieuw volledig zal moeten worden leeggepompt. Een vertraging voor de renovatiewerken zal dat gelukkig niet opleveren. 

“De extra problemen waren uiteraard niet leuk”, zegt burgemeester Jan de Keyser (CD&V). “Zeker nu het zwembad na het incident in april weer leeg moet. De financiële kant is een verzekeringskwestie, maar ecologisch gezien was het geen leuke boodschap om te horen. Met de werken die maandag van start gaan, zorgen we voor een bad dat nog 5 jaar mee kan. Dat geeft ons de tijd om een toekomstgericht keuze te maken voor het zwemgebeuren in onze gemeente.” Zondagvoormiddag kan er voor een laatste keer gezwommen worden in De Valkaart. Elke zwemmer wordt getrakteerd op een gratis koffie of aperitief en een koffiekoek.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer