De zaakvoerders willen een biologisch bedrijf met achttienduizend kippen opstarten.
Getty Images De zaakvoerders willen een biologisch bedrijf met achttienduizend kippen opstarten.

56 bezwaren tegen biologisch legkippenbedrijf

56 Buurtbewoners hebben bezwaar ingediend tegen de bouw van een biologisch legkippenbedrijf in de Hoogleenstraat in Oostrozebeke. Een koppel uit Ruiselede wil in de vervallen hoeve Lannoo een bedrijf met achttienduizend kippen beginnen, maar niet iedereen kan zich in die plannen vinden.

In de plannen is sprake van een nieuwe kippenstal met mestopslagplaats. De helft van de omliggende gronden zou dienen als uitloopzone voor de biokippen. De kippenstal zou parallel liggen met de Hoogleenstraat tussen de bestaande hoeve en de Mandel. Enkele buren lieten eerder al weten dat ze vrezen voor geurhinder, fijn stof en visuele hinder. De zaakvoerders beloven alvast maatregelen te nemen om dat te verhinderen.

Het openbaar onderzoek voor de aanvraag liep tot vorige week vrijdag. Uiteindelijk hebben 56 mensen bezwaar in. “We gaan die nu doornemen en nemen begin juni een beslissing”, zegt burgemeester Luc Derudder (Oostrozebeke.nu). “Het gaat om een bedrijf dat valt onder klasse 2, wat betekent dat het schepencollege de eindbeslissing kan nemen. Als de eigenaars beroep aantekenen zal de provinciale deputatie een beslissing moet nemen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer