5 De bestelwagen strandde tegen de voorgevel van een woning op de hoek van de R8 met de Mellestraat.
Hans Verbeke De bestelwagen strandde tegen de voorgevel van een woning op de hoek van de R8 met de Mellestraat.

Bestuurder rijdt door het rode licht: zware schade na botsing op kruispunt

De brandweer moest zich zaterdagvoormiddag naar het kruispunt van de R8 met de Mellestraat in Heule reppen. Patrick Couwet uit Boezinge botste er met zijn BMW 325 tegen een bestelwagen, bestuurd door Angelo Cottens uit Oostrozebeke. Die laatste strandde tegen de gevel van een woning.

“Ik reed vlak achter mijn vader toen het ongeval gebeurde”, zegt Robin Couwet. “We waren op weg naar mijn garagist, hier wat verderop in de Mellestraat. Ik zou er mijn auto achterlaten en dan met mijn pa terugkeren. Zover zijn we echter niet geraakt. Op het kruispunt was er plots die botsing.”

5 De BMW 325 liep zware schade op bij de botsing.
Hans Verbeke De BMW 325 liep zware schade op bij de botsing.

Gezin met jonge kinderen ongedeerd

Angelo Cottens, die de R8 volgde en naar de Steenstraat in Heule moest, was compleet verrast en kon een ongeval niet vermijden. “Ik kon nog licht uitwijken maar belandde met een zware smak tegen de voorgevel van een woning”, zegt de 20-jarige Oostrozebekenaar. Door de klap werd de ruit vooraan het huis helemaal ingedrukt, ook een deel van het metselwerk sneuvelde. De bewoners, een gezin met jonge kinderen, bleven ongedeerd. Op het moment van de botsing waren ze allemaal op de bovenverdieping. “Mocht ik met een kleine wagen gereden hebben, dan had ik dit allicht niet kunnen navertellen”, zucht Cottens.

Bloed aan het hoofd

Bestuurder Patrick Couwet werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. “De man bloedde aan het hoofd en had pijn aan de schouder”, zegt de Heulse brandweerkapitein Dirk Vens die toevallig op het ongeval uitkwam. “Hij voelde zich ook duizelig. De andere bestuurder was ongedeerd maar wel flink geschrokken.” Door het ongeval was er een tijdlang hinder op het kruispunt.

5 De bestelwagen werd weggeslingerd bij de botsing.
Hans Verbeke De bestelwagen werd weggeslingerd bij de botsing.
5 De bestelwagen strandde tegen de voorgevel van een woning op de hoek van de R8 met de Mellestraat. De schade was aanzienlijk.
Hans Verbeke De bestelwagen strandde tegen de voorgevel van een woning op de hoek van de R8 met de Mellestraat. De schade was aanzienlijk.
5 De bestelwagen strandde tegen de voorgevel van een woning op de hoek van de R8 met de Mellestraat. Daarbij werd ook de geparkeerde auto van de bewoners licht beschadigd.
Hans Verbeke De bestelwagen strandde tegen de voorgevel van een woning op de hoek van de R8 met de Mellestraat. Daarbij werd ook de geparkeerde auto van de bewoners licht beschadigd.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer