Karl De Clerck stapt eind dit jaar uit de politiek.
Foto VDI Karl De Clerck stapt eind dit jaar uit de politiek.

Burgemeester Karl De Clerck stopt met politiek

Burgemeester Karl De Clerck stapt eind dit jaar uit de politiek. Dat doet hij na de tegenvallende resultaten bij de gemeenteraadsverkiezingen.

De Clerck behaalde in 2012 nog 1.200 voorkeurstemmen en mocht als gevolg daarvan halfweg deze legislatuur de sjerp overnemen van Jean-Marie Bonte. Op 14 oktober zakte hij echter terug naar 646 voorkeurstemmen en moest hij op dat vlak zijn meerdere erkennen in huidig eerste schepen Luc Derudder, die 1.160 stemmen behaalde.


Hun partij Oostrozebeke.nu moest ook heel wat stemmen inboeten, maar kon nog nipt zijn meerderheid behouden. De burgemeester wil even bekomen en is momenteel op reis in Thailand. Luc Derudder duidt de beslissing van zijn partijgenoot. "Na overleg met zijn vrouw heeft Karl beslist dat hij geen politiek mandaat meer wil uitoefenen. Het is een persoonlijke beslissing en die respecteren we. Aan de hand van zijn voorkeurstemmen had hij recht op een schepenambt. Hij zegt dat hij geen schoonmoederrol wil spelen, al zou ik dat zeker zo niet zien. Hij stapt nu wel uit de politiek, maar we blijven in de beste verstandhouding met elkaar omgaan."

Nieuwe schepenen

De Clerck nam voor het eerst in 2006 aan de verkiezingen deel en veroverde toen meteen een zitje in de gemeenteraad. In 2009 werd hij gemeenteraadsvoorzitter.


In 2016 volgde het burgemeesterschap. Door het wegvallen van Karl De Clerck zijn de nieuwe schepenen al bekend: Carine Geldhof en Olivier De Marez blijven op post, Jacques Goemaere keert terug nadat hij in 2013 al even kort schepen was en Jonas Van Duynslaeger wordt het nieuwe gezicht in het college.


(VDI)

Lees meer