Els Snick in de tuin van de Visscherie.
VDI Els Snick in de tuin van de Visscherie.

Dochter voormalige uitbaters zoekt getuigenissen voor boek over De Visscherie

 De heropbouw van feestzaal De Visscherie tot luxe-appartementen is volop bezig, maar ook het verleden van het complex wordt niet vergeten. Els Snick is bezig aan de voorbereiding voor een boek over de voormalige feestzaal en zoekt getuigenissen.

De ouders van Els baatten in de jaren ’70 en ’80 de bekende feestzaal uit. Het complex stond lange tijd leeg, tot nieuwe investeerders er met een woonproject op de proppen kwamen. Twee jaar geleden organiseerde Els nog een afscheidswandeling in de tuin van De Visscherie.

“Toen heb ik veel mensen terug gezien en veel herinneringen aan de feestzaal kunnen verzamelen”, vertelt ze. “Mij interesseert nu vooral de periode tussen 1870 en 1970, toen de families Tack, Lambrecht en Lootens er woonden. Ik zou vooral erg blij zijn met getuigenissen over wat er tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog precies gebeurd is. Als iemand foto’s, brieven of andere documenten heeft die deze periode illustreren of iemand kent die nog kan getuigen over deze periode, dan zou ik daar graag meer over weten.

Alle info mag naar els.snick@ugent.be of 0473/678.266.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer