Een fietsstraat herken je aan dit verkeersbord.
Ronny De Coster Een fietsstraat herken je aan dit verkeersbord.

Kalbergstraat is voortaan een fietsstraat

Om de veiligheid voor de fietser te verhogen wordt de Kalbergstraat tussen de Rozenbergstraat en de Guido Gezellestraat ingericht als fietsstraat. Verder worden fietssuggestiestroken aangelegd in de Rozenbergstraat tussen de Veldstraat en de Kalbergstraat en in de Kalbergstraat tussen de Rozenbergstraat en de Hoogleenstraat.

In een fietsstraat hebben de fietsers voorrang op de auto’s. Auto’s mogen de fietsers niet inhalen. De maximaal toegelaten snelheid is er 30 km/uur. “De fietssuggestiestroken hebben als doel om de rijbaan optisch te versmallen en de positie van de fietser aan te duiden”, aldus de gemeente. “De fietssuggestiestroken zijn geen fietspaden. Ander verkeer mag ook over de fietssuggestiestroken rijden. Ze zullen okerkleurig zijn om zo het onderscheid duidelijk te maken tussen suggestiestroken en volwaardige fietspaden. “

In eerste instantie zullen een aantal voorbereidende werken uitgevoerd worden in de Kalbergstraat. Ter hoogte van de huisnummers 38 en 80 worden de verhoogde fietspaden weggenomen. Daarnaast zal het gemarkeerde fietspad in de Kalbergstraat weg gezandstraald worden.

In een latere fase zullen de markeringen van de fietsstraat en de fietssuggestiestroken aangebracht worden. Dit is voorzien nog voor het zomerverlof.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer