Getty Images

Met kart op weg na cafébezoek: maand rijverbod en 1.800 euro boete

Een 27-jarige man uit Oostrozebeke die na een cafébezoek even met zijn kart op de weg reed, moet een boete van 1.800 euro betalen en is zijn rijbewijs voor een maand kwijt. 

Op 15 december 2017 zat Diego A. met enkele vrienden in café De Grot op De Ginste in Oostrozebeke. Na enkele pinten daagden ze hem uit zijn kart uit zijn geparkeerde bestelwagen te halen en eens een showtje te geven. Het bekwam hem slecht, want hij kreeg een proces-verbaal voor rijden zonder verzekering, inschrijving of helm met een voertuig dat niet op de openbare weg mag rijden. Bovendien bleek hij 1,35 promille alcohol in het bloed te hebben. “Een dommigheid”, gaf A. toe. “Ik heb er niet bij nagedacht.” Omdat het niet zijn eerste veroordeling voor alcoholintoxicatie was, moet A. eerst slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen en medische en psychologische proeven afleggen voor hij weer mag rijden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer