4 Er hangt een aanvraag om de villa in de Vinktstraat te herbouwen.
Joke Couvreur Er hangt een aanvraag om de villa in de Vinktstraat te herbouwen.

Na jaren stilstand nieuwe aanvraag om vervallen villa te herbouwen

De vervallen nieuwbouwvilla in de Vinkstraat die al sinds midden de jaren negentig staat te verkommeren krijgt mogelijk een nieuw leven. Er is na jaren stilstand een nieuwe aanvraag ingediend voor het herbouwen van de woning en een woningbijgebouw.

In 1993 werd een eerste aanvraag ingediend én goedgekeurd voor de bouw van de villa, die ook vanuit de Meulebekesteenweg goed te zien is. Later volgden verschillende nieuwe aanvragen voor steeds grotere volumes. In 1996 stelde de overheid echter een bouwovertreding vast omdat de bouwoppervlakte veel groter was dan toegestaan in de aanvragen. Er volgde een aanvraag voor regularisatie, maar de zaak sleepte in de rechtbank nog jaren aan.

Ondertussen staat de villa te verkommeren. Het gebouw viel al ten prooi aan vandalisme. Zo zijn het gros van de ramen kapot gegooid. Op de gemeenteraad van maart polste oppositiepartij Inspraak.nu bij de gemeente naar een stand van zaken in het dossier. “Wij horen geruchten dat het gebouw door de gemeente zou opgekocht worden”, klonk het toen bij raadslid Marleen Lefebre.

“Niets van aan”, zegt burgemeester Luc Derudder. “Veel weten wij tot op vandaag ook niet, buiten dat de juridische mist rond dit dossier grotendeels is opgeklaard en dat de betrokken familie een nieuwe aanvraag heeft ingediend. Het openbaar onderzoek is al achter de rug en in de komende weken bespreken we in het schepencollege of we deze aanvraag al dan niet zullen goedkeuren, maar daar kan ik op dit moment nog niet in detail op ingaan.”

4 Vandalen gingen reeds flink te keer in het gebouw.
Joke Couvreur Vandalen gingen reeds flink te keer in het gebouw.
4 Vandalen gingen reeds flink te keer in het gebouw.
Joke Couvreur Vandalen gingen reeds flink te keer in het gebouw.
4 De leegstaande en verkommerde villa.
Joke Couvreur De leegstaande en verkommerde villa.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer