3 Hanne Delmotte met haar eigen boek 'Pluisjes in de wind'.
Joke Couvreur Hanne Delmotte met haar eigen boek 'Pluisjes in de wind'.

Exclusief voor abonnees

Na tragisch quad-ongeval moest Hanne alles opnieuw leren, nu heeft ze een eigen boek geschreven: “Al schrijvend kan ik al mijn gedachten en emoties kwijt”

Acht jaar geleden hield ze een hersenletsel over aan een ongeval met een quad, waarna ze zowat alles opnieuw moest leren. Maar opgeven staat niet in het woordenboek van de Meulebeekse Hanne Delmotte (21). Er wachtte haar een lange revalidatie, maar met ‘Pluisjes in de wind’ heeft ze nu haar eerste boek geschreven.

Op 1 april 2011 had Hanne er net haar examen Frans op zitten en om zich te ontspannen, ging ze een ritje op de quad maken, met jongere broer Robbe achterop. “Door verstrooidheid of een verkeerd manoeuvre kwam ze tegen een paal terecht”, vertellen mama Karin Baekelandt en papa Steven Delmotte. “Ze was er zo erg aan toe dat de spoedarts haar zelfs moest reanimeren. Ze werd naar het UZ van Gent overgebracht, waar ze nog twee maanden in coma heeft gelegen.” 

De artsen zeiden eerst dat ze aan haar rolstoel gekluisterd zou blijven, maar nu kan ze met wat hulp toch al korte afstanden wandelen

Mama Karin Baekelandt en papa Steven Delmotte

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer