Vrijdag strijkt de kermis in Oostrozebeke neer.
Geert De Rycke Vrijdag strijkt de kermis in Oostrozebeke neer.

Oktoberkermis palmt centrum in

De oktoberkermis strijkt van vrijdag 4 tot en met maandag 7 oktober neer in Oostrozebeke. Epicentrum voor de vele evenementen is een feesttent op het Gemeenteplein.

De feestelijkheden starten vrijdag om 14 uur met het Open Kermiskampioenschap kaarten, bieden en manillen en het kermiskampioenschap Rummikub, in een organisatie van Okra. ’s Avonds is er in jeugdhuis ’t Ipperste de K-Party. Op zaterdag is er in de namiddag een feest voor alle 80-plussers met een koffietafel, taart en een optreden. Om 18.30 uur start het eetfestijn van basketbalclub Rozenbeka. Die zet stoofvlees met frietjes op de menukaart.

Op zondag is er om 10.30 uur een aperitiefconcert van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia in ontmoetingscentrum Mandelroos. Daarna serveert voetbalclub SCOR gebakken varkensvlees in portosaus met groentjes en kroketjes. Vanaf 14 uur is er het kermiscafé van Toneel Meer Vreugde en Cascade.  Unizo organiseert in samenwerking met de foorkramers en lokale ondernemers tussen 16.30 en 17.30 uur een Prijzenworp for Kids op het kermisplein.

Tussendoor kun je het hele weekend kunstwerken van de Oostrozebeekse Kunstkring in Mandelroos bekijken. Op zondag is er op het plein ook een voorstelling van het Rode Kruis.

Op maandag sluit de kermis af met de feestelijke 75ste editie van het Groot Herfstcriterium. Onder andere Remco Evenepoel verschijnt aan de start van deze wielerwedstrijd en ook Eddy Merckx komt een kijkje nemen. Op dinsdag is er nog paardenkoers.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer