2 De Peruviaanse groep Jallmay Alto Folcor komt naar Oostrozebeke.
WFO De Peruviaanse groep Jallmay Alto Folcor komt naar Oostrozebeke.

Wereldfolkloreade krijgt tweede leven

De twee jaar geleden stopgezette Wereldfolkloreade krijgt een tweede leven. Het volksdansfestival komt niet terug, maar onder de noemer Wereldfolkloreade Organisation (WFO) zullen er weer geregeld evenementen en concerten plaats vinden.

“Na onze fantastische 25ste editie wilden we stoppen op een hoogtepunt”, vertelt coördinator Peter Vlaminck. “De jubileumeditie was namelijk op veel vlakken een voltreffer, maar we hadden het even nodig om de riem af te leggen. We bleven wel ons netwerk van groepen en festivals in binnen- en buitenland verder onderhouden en de voorbije twee jaar brainstormden we frequent over de toekomst.”

Onder de nieuwe naam Wereldfolkloreade Organisation zullen voortaan geregeld concerten en evenementen plaatsvinden. “Het zullen zeer diverse evenementen worden”, aldus Peter. “Maar altijd laagdrempelig, toegankelijk voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking. Op zaterdag 8 juni pakken we al uit met een eerste evenement. Dan komt de Peruviaanse groep Jallmay Alto Folcor optreden in ontmoetingscentrum Mandelroos. Het wordt een kleurrijk dansspektakel met aanstekelijke livemuziek. Ze komen naar Oostrozebeke met 24 dansers en 8 muzikanten.”

Tickets kosten 13 euro en zijn te verkrijgen via tickets@wfo-events.be.

2 De Peruviaanse groep Jallmay Alto Folcor komt naar Oostrozebeke.
WFO De Peruviaanse groep Jallmay Alto Folcor komt naar Oostrozebeke.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer