De Zumba-avond in de Europahal bracht 5.497,24 euro op voor het goede doel
RV De Zumba-avond in de Europahal bracht 5.497,24 euro op voor het goede doel

Zumba-avond brengt 5.497,24 euro in het laatje voor kinderafdeling Sint-Andriesziekenhuis

Op vrijdagavond 31 mei vond in de Europahal een Zumba-initiatie plaats ten voordele van de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis. Honderd aanwezigen dansten zich in het zweet onder leiding van Zumbaleraar Papy Souleymani Sane, goed voor een opbrengst van 5.497,24 euro.

“Met de schenking van vorig jaar zijn al heel wat aankopen gerealiseerd, waaronder cadeautjes voor de kinderen om de pijn en ongemakken van een onderzoek wat te verzachten. Zo werden toverdozen gemaakt en hebben we nieuw speelgoed, knutselmateriaal en voorleesboekjes gekocht”, zegt hoofdverpleegkundige Wendy Bouckaert. Met deze gift gaan we onze afdeling nog kindvriendelijker maken en investeren in een led-plafond voor de onderzoekskamer. Zo kunnen we de kinderen tijdens onaangename onderzoeken en bloedafnames afleiden met beelden. Verder gaan we ook grote foto’s in de gang hangen, zodat kinderen niet het gevoel hebben dat ze in een ziekenhuis verblijven.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer