Alleen op de gemeentelijke plakborden, zoals hier aan het gemeentehuis in Opglabbeek, mogen de partijen een affiche hangen.
GBO Alleen op de gemeentelijke plakborden, zoals hier aan het gemeentehuis in Opglabbeek, mogen de partijen een affiche hangen.

Oudsbergen doet het zonder verkiezingsborden

In de nieuwe fusiegemeente Oudsbergen (Opglabbeek / Meeuwen-Gruitrode) is het verboden om verkiezingsborden te plaatsen. Alle lokale partijen gingen akkoord om er geen affichecampagne van te maken. 

Over één zaak zijn de politieke partijen uit Oudsbergen het alvast eens. "De vele aanplakborden in dorpskernen en langs velden en wegen zijn niet zo'n fraaie aanblik en daarom doen we het zonder verkiezingsaffiches." Raamaffiches en aanhangwagens zijn eveneens verboden.

Maar affichevrij is Oudsbergen niet helemaal. Op de gemeentelijke plakborden in de dorpskernen -speciaal geplaatst door de gemeentelijke technische dienst van Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode - mogen de lokale plakploegen zich wel even uitleven en een verkiezingsaffiche plakken. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer