Illustratie: Cannabisplantage
Parket Brussel Illustratie: Cannabisplantage

“Drugskweker? Ik infiltreerde in drugsmilieu om boek te schrijven”

Negen personen die ervan verdacht worden in de regio Opwijk cannabis gekweekt en verkocht te hebben riskeren celstraffen tussen de 10 en 30 maanden.

Volgens het parket zou de hoofdverdachte zich gespecialiseerd hebben in het opstarten van cannabisplantages voor derden. In ruil hiervoor streek hij vergoedingen op die hem een luxeleventje in Spanje opbrachten. De man ontkent de feiten. “Ik was geïnfiltreerd in het drugsmilieu omdat ik een boek aan het schrijven was”, klonk het tegen de speurders. Het onderzoek ging in 2014 van start, maar door de complexiteit van het dossier staan de beklaagden nu pas terecht. “Er zijn cannabisplantages ontdekt in Opwijk, Merchtem en Buggenhout”, aldus het parket, “die plantages vertoonden sterke gelijkenissen en telden telkens enkele honderden planten, die meermaals geoogst zouden zijn.”

De hoofdbeklaagde riskeert 30 maanden cel, de anderen riskeren celstraffen tussen 10 en 24 maanden cel. Uitspraak midden juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer