Baert Marc

15 maanden cel voor man die minderjarige afperste op straat

Een jongeman is veroordeeld tot 15 maanden  cel voor het afpersen van een minderjarige jongen. Zijn kompaan kreeg een werkstraf van 90 uur.

Op 1 november hield D. samen met Y. een minderjarige in Opwijk op straat tegen. Daarna verkochten ze de jongen enkele klappen en eisten ze zijn iPhone. Het slachtoffer overhandigde die en bleek nadien in shock door wat er gebeurde. “Ik weet niet wat me toen bezield heeft”, verklaarde Y. eerder voor de rechtbank. “Het was D.’s idee en ik heb er verder niet bij nagedacht. Ik heb er spijt van en bied mijn excuses aan.” Y. werd veroordeeld tot een werkstraf van 90 uren maar voor D. toonde de rechtbank zich een stuk strenger. De jongeman was immers nog een paar maal over de schreef gegaan. Zo was hij in oktober 2018 in dronken toestand een woning binnengedrongen om er poedelnaakt zijn roes uit te slapen in de kamer van de zoon des huizes en had hij het enkele weken voordien ook nodig gevonden om de glazen deur van het OCMW van Opwijk in te gooien. D. kwam niet opdagen voor zijn proces en werd dan ook bij verstek veroordeeld tot 15 maanden cel.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer