Lowie Spruyt met de initiatiefnemers van de G-basket.
Mozkito Lowie Spruyt met de initiatiefnemers van de G-basket.

BC Opwijk begint met G-basket: trainingen starten in september

BC Opwijk gaat vanaf september van start met G-basketbal, beter bekend als gehandicaptensport. “Maar die G staat ook voor gezelligheid, goesting, geanimeerd en nog veel meer.”

Het was Annelies De Pauw, moeder van de 10-jarige Lowie Spruyt, die naar de basketclub stapte met de vraag om een G-groep op te richten. “Tijdens de pauze van de matchen van Lowie zijn grote broer wou hij zelf ook graag een balletje gooien”, vertelt Annelies. “Maar er was geen aangepast basket voor hem. Lowie heeft een mentale beperking en autisme. Daarom stapte ik naar de clubadviseur van BC Opwijk.”

Annelies en het clubbestuur vonden snel enkele geëngageerde vrijwilligers én een coach voor de G-ploeg. “Onze coach wordt Lisa Buyle”, klinkt het trots. “Zij is 23 jaar, studeerde lichamelijke opvoeding en start nu met haar studies orthopedagogie. Lisa krijgt ook nog een hulpcoach naast haar.”

Het G-basketbal gaat op 8 september van start. Kinderen die willen meespelen, kunnen elke zondag van 9.15 tot 10.15 uur terecht in de sporthal. Meer info op gbasketbco@gmail.com.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer