Laurence Machiels

Braakliggend terrein wordt bloemenweide

Een braakliggend stuk grond tussen het treinstation en de lokalen van volksdansgroep Heiveldblommekes wordt ingezaaid als bloemenweide.

Het gemeentebestuur gaat extra aandacht besteden aan biodiversiteit en lanceert daarom een sensibiliseringscampagne. De gemeente ondertekende het ‘bijencharter’ en gaat ook extra klimaatacties ondernemen. Zo zullen onder meer bloemenzaadmengsels kosteloos worden verdeeld op de tuin- en boerenmarkt van 4 mei. Een andere actie is het inzaaien van een braakliggende lap grond van 14 are. De grond bevindt zich tussen het station en de lokalen van de Heiveldblommekes. “Het perceel is eigen-dom van de gemeente en bevindt zich naast de Leirekensroute”, zegt schepen Inez De Coninck (N-VA). “Vandaag is dit een gewoon maaiveld en biedt het weinig biologische meerwaarde. Daarom willen we het perceel inzaaien met meerjarige bloemenmengsels. Er komt ook een bijenpaal. We werken hiervoor samen met het Regionaal Landschap Brabantse Kouters.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer