Het jeugdheem in Opwijk omvat onder meer de lokalen van KSA en Chiro.
Mozkito Het jeugdheem in Opwijk omvat onder meer de lokalen van KSA en Chiro.

Chiro Pol en KSA slachtoffer van inbrekers

Twee Opwijkse jeugdbewegingen, Chiro Pol en de KSA, zijn het slachtoffer geworden van inbrekers. De daders doorzochten hun lokalen in het jeugdheem in de Karenveldstraat. De schade en buit zouden beperkt gebleven zijn.

De jeugdbewegingen stelden de inbraak maandag vast. Vermoedelijk gebeurden de feiten zelf tussen zondagavond en maandagmiddag. “Ze hebben niet veel meegenomen, maar we zijn nog volop bezig met na te gaan wat er verdwenen zou zijn”, zegt Lore De Proost, hoofdleidster bij Chiro Pol. Ook bij de KSA zal de werking geen hinder ondervinden. “De schade valt mee, maar ze hebben wel alles overhoop gehaald”, zegt Arthur Verstappen, bondsleider van de KSA-afdeling. “Onder meer een beamer en hoogstens 20 euro cash werden gestolen. Over het algemeen liggen er ook geen waardevolle zaken.” Voor beide verenigingen komt de werking niet in het gedrang door de inbraak.

Wie iets heeft gezien of denkt meer te weten over de inbraak kan contact opnemen met de lokale politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) of de jeugdbewegingen zelf. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer