2 Van Langenhove bedankt zijn moeder voor de steun die ze hem altijd gaf.
Mozkito Van Langenhove bedankt zijn moeder voor de steun die ze hem altijd gaf.

Dries Van Langenhove bedankt zijn moeder tijdens toespraak in thuisbasis: “Veel moeilijke momenten maar moeder steunde me altijd”

Dries Van Langenhove, lijsttrekker voor Vlaams Belang bij de komende parlementsverkiezingen, hield vanmorgen een lezing in zijn eigen woonplaats Opwijk. Hij zette meteen ook zijn moeder in de bloemetjes.

Van Langenhove trekt als onafhankelijk kandidaat de Kamerlijst voor Vlaams Belang. De schuur van het gemeenschapscentrum Hof Ten Hemelrijk liep vlotjes vol voor de komst van de nieuwe bekende Opwijknaar. Van Langenhove hamerde op zijn stokpaardjes migratie, media en klimaat en kreeg daarbij regelmatig de handen op elkaar.

Opmerkelijk: slechts 1 van de 23 Opwijkse gemeenteraadsleden kwam langs om naar de toespraak van Van Langenhove te luisteren. Voormalig schepen Marijke De Vis en haar partijgenoot Tom Bosman, die zich beiden uitgesproken links positioneren, wilden wel eens horen wat hun dorpsgenoot zoal te vertellen had. Of hij zich in de toekomst ook in de gemeentepolitiek gooit, is voorlopig niet duidelijk. “De gemeenteraadsverkiezingen zijn binnen 5 jaar. Dat is een eeuwigheid in de politiek”, luidt het.

Van Langenhove begon zijn toespraak met een dankwoord en een bloemetje aan zijn moeder die ook in de zaal aanwezig was. “Het zijn bewogen maanden geweest voor mij, met veel mooie maar ook veel moeilijke momenten. Als er iemand is die me in die moeilijke momenten altijd heeft gesteund, is het mijn moeder. Daarom wil ik haar op Moederdag graag bedanken.”

2 Dries Van Langenhove houdt een toespraak in zijn thuisbasis Opwijk.
Mozkito Dries Van Langenhove houdt een toespraak in zijn thuisbasis Opwijk.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Xaveer Lindemans

    Als Vlaams-nationalist blijf ik op NVA stemmen. Maar misschien moet Antwerpse Bart zijn strategie veranderen, en kiezen voor partijen die hen verbindt. En neen dat zijn die roden of de groenen.

  • armando bentini

    Groot politiek talent. Vroeger Nva gestemd, nu met veel overtuiging op DRIES.

Lees meer