5
Mozkito

Dries Van Langenhove favoriet op Opwijk carnaval: “Het es ni moin Schild, ’t es da van men vrienn”

De 21ste carnavalstoet in Opwijk lokte ook dit jaar enkele duizenden toeschouwers naar het dorpscentrum.

De stoet telde 25 groepen, waaronder negen groepen uit Opwijk zelf. Blikvanger dit jaar bleek Dries Van Langenhove, Opwijkenaar en op 26 mei de lijsttrekker voor Vlaams Belang bij de parlementsverkiezingen. Carnavalgroep ‘Aûgezabberd’ stapte in de stoet onder de slogan ‘’t Es ni moin Schild, ’t es da van men vrienn’. Ook bij de losse groepen vormde Van Langenhove de favoriet, maar hijzelf bleek tijdens carnaval niet te bespeuren.

Het Opwijkse carnaval heeft altijd oog voor de actualiteit. Ook de meerdere branden bij dweilenfabrikant New Manta haalden de stoet. “Da’s dwoilen met de brandkraun open”, klonk het laconiek.

De organiserende vereniging De Gatspoëters waren alleszins in de wolken met de opkomst. “Geen regen en een lentezonnetje, beter kan het niet”, luidde het. De Opwijkse carnavalstoet is traditioneel de afsluiter van het carnavalseizoen.

5
Mozkito
5
Mozkito
5
Mozkito
5
Mozkito

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer