Baert Marc

Duo ranselt minderjarige af op straat en loopt weg met iPhone

Een jongeman riskeert twee jaar cel voor het afpersen van een minderjarige jongen. Zijn kompaan riskeert enkel een werkstraf gevraagd.  

Op 1 november hield D. samen met Y. een minderjarige in Opwijk op straat tegenhield Daarna verkochten ze de jongen enkele klappen en eisten ze zijn iPhone. Het slachtoffer overhandigde die en bleek nadien in shock door het gebeurde. “Ik weet niet wat me toen bezield heeft”, verklaarde Y. maandag voor de rechtbank. “Het was D.’s idee en ik heb er verder niet bij nagedacht. Ik heb er spijt van en bied mijn excuses aan.” Het parket vorderde een werkstraf voor Y. maar toonde zich voor D. een stuk strenger en eiste twee jaar cel. De jongeman was immers nog een paar maal over de schreef gegaan. Zo was hij in oktober 2018 in dronken toestand een woning binnengedrongen om er poedelnaakt zijn roes uit te slapen in de kamer van de zoon des huizes en had hij het enkele weken voordien ook nodig gevonden om de glazen deur van het OCMW van Opwijk in te gooien. D. kwam maandag niet opdagen voor zijn proces en dreigt dan ook bij verstek veroordeeld te worden. Het vonnis valt op 6 mei.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer