Schepen Wouter VAn Driessche, burgemeester Albert Beerens, deskundige Karen Lauwers en Eowyn Huybrecht van Logo Zenneland.
Mozkito Schepen Wouter VAn Driessche, burgemeester Albert Beerens, deskundige Karen Lauwers en Eowyn Huybrecht van Logo Zenneland.

Gemeente Opwijk ondertekent charter ‘Gezonde Gemeente’

Opwijks burgemeester Albert Beerens (Open VLD) ondertekende zopas het charter ‘Gezonde Gemeente 2019-2024’.

Met het charter engageert het gemeentebestuur zich om de komende jaren fors in te zetten op gezondheidsbevordering en ziektepreventie. “Tijdens de vorige legislatuur was er al een concreet actieplan en dat gaan we nu voortzetten”, meldt Beerens. “Voorbeelden van recente acties zijn de opleidingen reanimeren en defibrilleren. Die initiatieven werden genomen in het kader van hartveilige gemeente. Maar we hebben ook acties ondernomen voor geestelijke gezondheidszorg, darm- en borstkanker en het lokaal preventiebeleid tegen drugs- en alcoholmisbruik.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer