De voetbalvelden Tesseskouter
Mozkito De voetbalvelden Tesseskouter

Kubbers blazen verzamelen op voetbalveld Eeksken

Kubb-club ‘Bekubbst Derop’ organiseert dit weekend een groot tornooi met topteams op het voetbalveld van VK Eeksken op de Tesseskouter.

Kubb is een relatief nieuw spel waarbij de deelnemers met behulp van een stok houten blokken moeten omver gooien. De leden van Bekubbst Derop zijn gebeten door het spel en organiseren zaterdag al voor de derde keer een Paas-Kubb-Tornooi. Op vrijdagavond staat er in primeur ook een Solo-Kubb-Tornooi op het programma. “Meer en meer kubb-spelers willen zich eens meten tegen collega-kubbers”, weet Hans Van Den Eynde. “En omdat er ook vraag is naar meer solo-kubb, organiseren we dit jaar ook zo een tornooi. We hebben nu al 46 solo-spelers. Een tiental Belgische toppers gaan samen de strijd aan tegen 4 Duitsers, een Nederlander en enkele Franse spelers voor de titel.”

Het solotornooi op vrijdag begint om 18 uur en eindigt om middernacht. Het paas-kubb-tornooi vindt plaats van 9 tot 18 uur. Meer info is te vinden op de Facebookpagina van Bekubbst Derop.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer