2 Een archiefbeeld van een een brandweerinterventie bij het bedrijf in de Heirbaan.
Mozkito Een archiefbeeld van een een brandweerinterventie bij het bedrijf in de Heirbaan.

Opnieuw brand bij New Manta: brandweer blijft zes uur in de weer met afhandelen van incident

Bij textielfabriek New Manta heeft zondagnacht opnieuw een brand gewoed. Het vuur brak rond 3.30 uur uit aan een van de installaties en sloeg snel over naar twee omliggende installaties. Het vuur was zeer snel onder controle en een verdere uitbreiding kon worden voorkomen. Omdat de viscosedeeltjes manueel uit de installaties moesten worden gehaald waren ploegen van de brandweerzone Vlaams-Brabant West uiteindelijk nog tot 9.30 uur aan de slag op de site. Dat er regelmatig brand uitbreekt bij de firma is zacht uitgedrukt, maar volgens burgemeester Albert Beerens (Open vld) is het bedrijf met alles wettelijk in orde en gebeuren er regelmatig inspecties. “De firma moet wel nog verdere inspanningen leveren om het aantal incidenten te laten dalen”, zegt hij. “Binnenkort staat er opnieuw overleg gepland met mij, de mensen van het bedrijf en de brandweer om de situatie te bespreken. Buurtbewoners moeten zich in ieder geval niet ongerust maken. Direct gevaren voor de volksgezondheid stellen zich niet bij geval van brand.” 

2 Een van de carnavalgroepen liet zich in de stoet van zondag nog inspireren op de vele interventies bij het bedrijf.
Mozkito Een van de carnavalgroepen liet zich in de stoet van zondag nog inspireren op de vele interventies bij het bedrijf.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer