Een illustratiebeeld.
Getty Images Een illustratiebeeld.

Tien maanden cel en 1.299,60 euro voor man
die chihuahua met geweld ombrengt

Een 40-jarige Truienaar is bij verstek veroordeeld tot een celstraf van tien maanden en een schadevergoeding van 1.299,60 euro nadat hij bij een echtelijke ruzie een chihuahua tegen de muur dood gooide. De feiten speelden zich af op 26 januari 2018. Die avond kwam de man na middernacht dronken thuis van een avondje uit. Zijn partner, met wie hij al 2,5 jaar samen was, moest meteen incasseren. Ze werd bij de polsen gegrepen en kreeg een klap. Het hondje dat op bed lag, werd vervolgens het volgende slachtoffer. Het beestje werd tegen de muur gegooid en vervolgens door de gang geslingerd. De vrouw ging nog in allerijl naar de dierenarts, maar die kon enkel het overlijden van de chihuahua vaststellen. 

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rahoul Claes

    Levenslang opsluiten hoort nooit meer thuis kn deze maatschappij, deze man us knettergek !!

  • Riet Schroyen

    Mocht zelfs meer straf aan vast hangen dieren en kinderen daar blijf je gewoon af en Elisa vind het niet de vergelijking waart want wat heeft het ene met het andere te maken. Dat het gerecht per regio en per rechter en per persoon anders in elkaar zit is geen nieuws meer maar daarom moet je dierenmishandeling toch niet goed praten als dit met mijn dier zou gebeuren zou ik geen enkele straf hoog genoeg vinden vind echt dat deze er goed vanaf komt straffen maar...

Lees meer