Dieter Nijs

180 per uur op E40 en 2,37 promille in bloed: BMW-bestuurder moet rijbewijs meteen voor twee weken inleveren

De federale wegpolitie heeft afgelopen nacht het rijbewijs van een BMW-bestuurder ingetrokken voor vijftien dagen. Ze stopten hem toen hij met een snelheid van 180 per uur op de E40 in Bertem in de richting van Brussel stoof. Een ademtest wees uit dat hij flink te diep in het glas had gekeken.

Een interventieploeg van de federale wegpolitie reed al enkele kilometers achter een veel te snelle bestuurder van een BMW X1 aan. Ze besloten hem om 23.49 uur op de E40 ter hoogte van Bertem aan de kant te zetten. Daar bleek dat de 32-jarige man in kwestie te veel gedronken had, het resultaat van zijn ademtest loog er ook niet om. Hij had 2,37 promille alcohol in het bloed, het gevolg van een stevig avondje drinken. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen en zijn auto werd getakeld. De snelle feestvierder uit de buurt werd met een opgetrommelde taxi huiswaarts gebracht.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer