Nieuw fietspad voor de Dassenstraat in Haasrode
Vertommen Nieuw fietspad voor de Dassenstraat in Haasrode

281.505 euro voor nieuw fietspad in Oud-Heverlee

De provincie Vlaams-Brabant investeert 281.505 euro in de aanleg van een nieuw fietspad in de Dassenstraat in Oud-Heverlee. 

Vanaf het kruispunt van de Blandenstraat en de Dassenstraat tot en met de rotonde met de Dassenstraat, de Parkstraat en de Geldenaaksestraat in Oud-Heverlee zijn beide zijden van het fietspad heraangelegd met aanliggend verhoogde fietspaden met een breedte van anderhalve meter.

Deze werken waren hoognodig, omdat in de Dassenstraat veilige fietspaden ontbraken. De fietsinfrastructuur die er lag, was een smal aanliggend betonnen fietspad die door de verschillende breuken en voegen door de loop der jaren erg oncomfortabel was geworden.

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken. Het is gezond én goed voor het milieu”, zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt.”

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting. Daardoor kan tot negentig procent van de investeringen gesubsidieerd worden. Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer