Illustratiebeeld E40 in Heverlee.
Vertommen Illustratiebeeld E40 in Heverlee.

Bestelwagen krijgt klapband en veroorzaakt ongeval door overgewicht

Op de E40 in Heverlee in de richting van Brussel botste een bestelwagen zondagnamiddag rond 14.50 uur tegen een auto die hij op dat moment aan het inhalen was. Dit als gevolg van een klapband. De oorzaak daarvan lag bij het gegeven dat de bestelwagen vijfhonderd kilogram overladen was.

De bestuurder van de bestelwagen reed op de tweede rijstrook en was een wagen aan het inhalen. Net op dat moment kreeg deze een klapband rechts vooraan, de bestuurder verloor de controle over het stuur. Hierdoor knalde het in de flank van de auto die hij aan het inhalen was. Er vielen geen gewonden en de hinder bleef beperkt aangezien beide auto’s zich op de pechstrook parkeerden. De federale wegpolitie uit Bertem voelde dat er iets niet klopte en ging de bestelwagen wegen. Waar normaal 3.500 kilogram is toegelaten, woog deze bestelwagen 4.000 kilogram. Het voertuig van een onderhoudsfirma was helemaal volgeladen met werkmateriaal. De overtreder kwam er vanaf met een administratieve boete van 400 euro die hij cash betaalde.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer