Albert Vandezande, ere-burgemeester van Oud-Heverlee ontving na de gemeenteraadszitting van 26 maart het Burgerlijk Kruis Eerste Klasse
Vertommen Albert Vandezande, ere-burgemeester van Oud-Heverlee ontving na de gemeenteraadszitting van 26 maart het Burgerlijk Kruis Eerste Klasse

Ere-burgemeester Albert Vandezande ontvangt Burgerlijk Kruis Eerste Klasse

Ere-burgemeester van Oud-Heverlee Albert Vandezande (77), ontving onlangs na een gemeenteraadszitting  het Burgerlijk Kruis Eerste Klasse. Deze onderscheiding komt toe aan ambtenaren en mandatarissen van lokale en provinciale besturen die ruim 35 jaar actief zijn. Het Oud-Heverleese gemeentebestuur feliciteerde Vandezande van harte voor zijn verdiensten en inzet. 

Vandezande nam in december op de gemeenteraad na bijna 42 jaar dienst afscheid. Hij was net geen 36 jaar burgemeester sinds het ontstaan van de fusiegemeente begin 1977. Even leek er sprake van dat hij zou opkomen tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Zijn partij Fusiebelangen werd voor die gelegenheid omgevormd tot Dorpsbelang, dat samen met Open Vld samen naar de kiezer zou trekken. Begin juni 2018 werd de stekker uit dat project getrokken. Vandezande is nu nog dagelijks bezig met het bouwbedrijf van zijn familie. Ook zijn kleinkinderen krijgen een flinke portie aandacht en daarbuiten is hij nog regelmatig aanwezig op de tribunes van OH Leuven, waarvan hij nog steeds een fervente supporter is.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer