De locatie in Blanden waar het WZC komt
Vertommen De locatie in Blanden waar het WZC komt

Gemeente voert tijdelijke verkeersmaatregelen in om hinder te beperken tijdens bouw rusthuis De Kouter

De eerste steen voor woonzorgzone De Kouter in Blanden wordt gelegd op vrijdag 10 mei. Op een druk bijgewoonde infovergadering kwamen heel wat suggesties om de verkeersveiligheid tijdens de werken te verbeteren. 

De geplande oversteekplaatsen schuiven op naar het kruispunt van de Kouterstraat met de Haasrodestraat om conflicten tussen voetgangers en vrachtverkeer te voorkomen. Ook de voetweg wordt verplaatst. Om te voorkomen dat fietsers tegen hoge snelheid de straat op rijden, wordt er een beugel geplaatst.

De gemeente voert ook een parkeerverbod in beide richtingen in op de Haasroodsestraat in de zone tussen beide zebrapaden. Dit is ook het geval in beide richtingen op de Kouterstraat tussen het kruispunt met de Haasroodsestraat en de zuidelijke uitrit van de bouwwerf. Er komt ook een keerpunt op de werfzone, waardoor er meer verkeer rechtstreeks naar de Haasroodsestraat kan. Het zware verkeer dat de lus moet maken rond de werf - en deels de Kouterstraat gebruikt - zal zo beperkt blijven.

Er komt verder tijdelijk een verbreding van de Kouterstraat aan het kruispunt met de Haasroodsestraat, zodat zwaar werfverkeer probleemloos de Haasroodsestraat kan oprijden. De gemeente zal extra spiegels en signalisatie plaatsen om dode hoeken voor vrachtwagens te vermijden. Meer info op www.wzzdekouter.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer