5 Deze taxi werd getakeld omdat het bedrijf een hele reeks onbetaalde boetes had verzameld.
Stefan Van de Weyer Deze taxi werd getakeld omdat het bedrijf een hele reeks onbetaalde boetes had verzameld.

Grootschalige politiecontrole levert Douane en Vlaamse belastingsdienst ongeveer 63.000 euro aan geïnde boetes op

Op verschillende locaties op de Leuvense ring werd in de loop van zaterdagavond een grootschalige multidisciplinaire controle uitgevoerd door de politie in samenwerking met de Douane en Vlaamse Belastingsdienst. De controle kreeg de naam Eclipsactie mee en leverde het mobiel team van de douane meer dan 36.000 euro aan geïnde boetes op, bij de Vlaamse Belastingsdienst liepen de geïnde boetes op tot een bedrag van bijna 27.000 euro.

5
Stefan Van de Weyer

In eerste instantie werd er gecontroleerd op de Tervuursevest en dit ter hoogte van de parking van voetbalclub OHL. Vervolgens werd er gecontroleerd op de Den Boschsingel ter hoogte aan de Brusselsepoort en dit in beide richtingen. Hiervoor werden op strategische locaties ANPR-scanners opgesteld om alle doorgaand verkeer te kunnen controleren in politionele en fiscale databanken. Om de bestuurders te intercepteren die de controles wilden ontwijken of die gesignaleerd stonden in één van de databanken, werden motorrijders van de politie, Douane en de Vlaamse Belastingdienst gezamenlijk ingezet met ploegen van de federale wegpolitie. De focus van de actie lag hierbij op verkeershandhaving, gerechtelijke misdrijven, fiscale inbreuken en rondtrekkende daders. In totaal waren tachtig medewerkers van verschillende diensten en eenheden actief op het terrein.

5 Agenten voeren een fouille uit.
Stefan Van de Weyer Agenten voeren een fouille uit.

Tijdens de actie werden 286 voertuigen en hun inzittenden aan een grondige controle onderworpen. Hierbij werden 349 personen grondig gecontroleerd en alle bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. Vijf bestuurders bleken te veel gedronken te hebben en er werden ook twee chauffeurs betrapt op rijden onder invloed van drugs. De drughonden werden telkens ingezet wanneer er een vermoeden was van drugs en er werden vijf processen-verbaal opgesteld voor het bezit van verdovende middelen. Drie voertuigen werden in beslag genomen omdat ze niet verzekerd waren.

5 Drughond Joy kwam ook in actie.
Stefan Van de Weyer Drughond Joy kwam ook in actie.

Het mobiel team van de Douane betrapte verschillende bestuurders op het niet betalen van penale boetes. In totaal werd er voor 36.346,61 euro aan boetes geïnd, waarvan 3.362,53 euro cash en voor de rest werd enkele voertuigen, waaronder een taxi, getakeld. Het bedrijf van de getakelde taxi in kwestie had een hele reeks onbetaalde boetes verzameld, die tot op heden onbetaald bleven. De wagen werd in beslag genomen en de onfortuinlijke chauffeur moest te voet verder.

De Vlaamse Belastingdienst betrapte verschillende chauffeurs op het niet betalen van de verkeersbelasting. Er werden overtredingen vastgesteld op het vlak van verkeersbelastingen en boetes. Hierbij werd een totaal bedrag van 26.981 euro geïnd, waarvan 14.458,2 euro cash. Tijdens deze actie werden eveneens enkele wagens getakeld.

5
Stefan Van de Weyer

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • roger reniers

    Dit keer eens heerlijk nieuws !!!

  • Jan Lambert

    Waarom doen ze dit niet meer? Personeelstekort? Dit is goed voor de staat, en zet aan tot alles in orde zetten. Veel beter dan aangekondigde snelheidscontroles!?

Lees meer