Eerste steenlegging van WZC De Kouter in Oud-Heverlee.
Vertommen Eerste steenlegging van WZC De Kouter in Oud-Heverlee.

In Blanden werd de eerste steen gelegd van WZC De Kouter

Het gemeentebestuur van Oud-Heverlee en CEO van de Senior Living Group Dominiek Beelen waren  vrijdag in de vooravond aanwezig toen de eerste steen werd gelegd van woonzorgzone De Kouter in de Haasroodsestraat in Blanden. Er was al twee decennia sprake van De Kouter maar nu komt het er eindelijk. Oud-Heverlee is één van de drie laatste Vlaamse gemeentes zonder woonzorgcentrum. Het einde van de werken is voorzien eind 2020. 

De Woonzorgzone De Kouter zal bestaan uit een woonzorgcentrum met 102 woongelegenheden, een dagverzorgingscentrum, 25 assistentiewoningen (flats voor senioren) en een lokaal dienstencentrum en een grand café, die een kloppend hart moet worden op sociaal vlak. Dit geheel wordt omgegeven door een groen park, bezoekers kunnen terecht in een ondergrondse parking.

“Woonzorgzone De Kouter” is een publiek-private samenwerking tussen Senior Living Group en de gemeente en het OCMW van Oud Heverlee, samengebracht in de vzw Woonzorgzone De Kouter. Ze legden samen symbolisch de eerste steen.

Voorzitter van WZZ De Kouter Jos De Wachter (CD&V) verhuist binnenkort uit de gemeente en geeft de fakkel als voorzitter aan partijgenoot Kris Debruyne.

“Ik ben blij dat die eerste steen gelegd is en dat die werken aanstaande maandag kunnen beginnen. We kenden behoorlijk wat obstakels om tot op dit punt te komen. Het was soms moeilijk werken, de financiering is rond geraakt net zoals alle vergunningen. We blijven binnen het budget dat in 2014 werd goedgekeurd, namelijk 15,4 miljoen euro zonder BTW en erelonen. De vzw De Kouter deed alles op eigen kracht, uiteraard waren de subsidies welgekomen en de gemeente staat mee borg voor het WZC. Ik ben blij dat ik dit enorme project kan afronden en dit met gerust hart kan doorgeven aan voormalig gemeenteraadsvoorzitter Kris Debruyne”, vertelde de fiere voorzitter van vzw De Kouter, Jos De Wachter.

Na de eerstesteenlegging volgden buiten een woordje van De Wachter ook nog toespraken van burgemeester Adri Daniëls, schepen van welzijn Mattias Bouckaert, CEO van SLG Dominiek Beelen en minister Koen Geens die iets later op de afspraak was. ”Minister van justitie Koen Geens aanwezig omdat hij in 2015 onze zaak heeft bepleit bij de Vlaamse regering toen we op een wachtlijst terecht kwamen met onze bouwvergunning. Door zijn tussenkomst werden er extra middelen vrij gemaakt om dit project mogelijk te maken”, legt De Wachter uit. Daarna werd een zitbank met plaatje onthuld als symbolische eerste steen om uit te drukken dat iedereen hier welkom is.

Ook omwonenden kwamen mee een glas heffen op het project. Ze konden luisteren naar het plan dat werd opgesteld om de hinder van de werken zoveel mogelijk te beperken. Daaruit werd duidelijk dat er van maandag tot en met zaterdag zal gewerkt worden tussen zeven en 19 uur en dat de zondagsrust gerespecteerd zal worden. De werken zullen duren tot einde 2020. Meer informatie valt te verkrijgen via wzzdekouter.be

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer