Klooster La Foresta in Vaalbeek.
Vertommen Klooster La Foresta in Vaalbeek.

Invulling Franciscanerklooster nog niet onmiddelijk duidelijk

Een invulling voor het Franciscanerklooster in de Prosperdreef in de bossen van Vaalbeek is nog niet voor onmiddellijk. Nog tot einde 2020 mag de huidige gebruiker op de site verblijven. Daarna zou de nieuwe eigenaar Investeringsmaatschappij MWM Immo uit Malle het gebied in vier willen opdelen.

De laatste paters vertrokken in 2012 uit het Franciscanerklooster en anderhalf jaar geleden verkochten ze de gebouwen door aan investeringsmaatschappij MWM Immo uit Malle.

Vorige burgemeester Alexander Binon (N-VA) zag er de perfecte locatie in om een middelbare school in onder te brengen. Er was vanuit de gemeente om er een school in onder te brengen, maar dat lijkt voorlopig geen optie. 

“De nieuwe eigenaar wil samen met de gemeente bekijken wat er in kan en mag. Hij is van plan het volledige gebied in vier delen op te splitsen, maar omtrent een duidelijke invulling bestaat er nog geen plan. De huidige gebruiker mag nog tot eind 2020 gebruik maken van deze site. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer