Fien Gilias (Open-Vld Oud-Heverlee)
Vertommen Fien Gilias (Open-Vld Oud-Heverlee)

Jongste gemeenteraadslid Fien Gilias (18) maakt balans op na half jaartje gemeenteraad

Bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen in Oud-Heverlee werd Fien Gilias (18) uit Haasrode, met 188 voorkeurstemmen, als jongste gemeenteraadslid verkozen voor Open Vld. De politieke microbe had ze al vroeg te pakken gekregen via haar grootmoeder, Leona Boogaerts, die jarenlang actief geweest was in de gemeente.

Na de een klein half jaar was het tijd voor een eerste evaluatie.
“Ik ben heel blij dat ik in de gemeenteraad nu eens écht de stem van de jeugd kan laten horen. De eerste maanden in de gemeenteraad waren een leuke ervaring. Belangrijke thema’s die ik mee op de agenda wil zetten zijn een beter openbaar vervoer, een sporthal en de mogelijkheid voor jonge mensen en gezinnen om in Oud-Heverlee te kunnen blijven wonen. Laten we hopen dat de beleidsverklaring van de meerderheid hier voldoende op inzet”, opent ze gedreven. “Hoewel we in de oppositie zitten zijn we als fractie zeer actief en proberen we constructieve voorstellen te doen die alle inwoners van de gemeente ten goede komen. Dat vind ik als jongere heel belangrijk, want er is al genoeg negativiteit. De combinatie van politiek en studeren is niet altijd evident, maar ik krijg veel steun vanuit de lokale afdeling en van de mensen van Jong Vld in Oud-Heverlee. We zijn ook bezig om om de werking van onze jongerenafdeling hier in Oud-Heverlee verder uit te bouwen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer