N-VA reageert op muizenplaag in Sint-Maartensdal: “In de kelder staan wel 60 dozen met vergif”

Sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal stelt momenteel alles in het werk om de muizenplaag in Toren 7 van Sint-Maartensdal aan te pakken. Bewoonster Jacqueline Wallenus leeft al 11 maanden in angst en hoopt dat het probleem eindelijk doortastend zal worden aangepakt. Oppositiepartij N-VA laat ondertussen optekenen dat de afvalkelder best ingeruild kan worden voor een afvalstraat buiten het gebouw.

3 Sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal wordt geconfronteerd met een muizenplaag in Toren 7 van Sint-Maartensdal.
Vertommen Sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal wordt geconfronteerd met een muizenplaag in Toren 7 van Sint-Maartensdal.

“Het verhaal van Jacqueline is schrijnend”, stelt Lorin Parys, fractieleider voor N-VA in Leuven. “Ze belde me persoonlijk op omdat ze nergens gehoor vond want al elf maanden leeft ze in angst door de muizenplaag. Daardoor ging Jacqueline zelfs vijf maanden bij familie wonen maar ze bleef wel haar huur betalen. Dijledal ondernam wel actie maar ondanks meerdere pogingen kon Rentokil het probleem nog niet oplossen. Haar appartement staat vol met bakjes vergif en zogenaamde plakplaten. En toch ziet Jacqueline nog geregeld muizen…N-VA dringt bij Dijledal aan op een doortastende en definitieve oplossing want ook op andere verdiepingen hebben bewoners last van muizen.”

3 Jacqueline Wallenus heeft vandaag een gesprek met kersvers Dijledal-voorzitter Christophe Stockman (sp.a) om een snelle oplossing te zoeken.
Vertommen Jacqueline Wallenus heeft vandaag een gesprek met kersvers Dijledal-voorzitter Christophe Stockman (sp.a) om een snelle oplossing te zoeken.

Volgens N-VA is de oorzaak van de plaag te zoeken in de kelder. “In de afvalkelder heeft men ondertussen al wel 60 vergifdozen geplaatst”, klinkt het. “Dijledal moet die afvalkelder ontruimen en buiten het gebouw een afvalstraat aanleggen. Ook een inspectie van alle spouwmuren is aan de orde want via die weg verspreiden de muizen zich in het gebouw.”

Tot het probleem definitief is opgelost zouden bewoners geen huur moeten betalen

Lorin Parys (N-VA)
3 Lorin Parys (N-VA) dringt aan op een doortastende oplossing.
Vertommen Lorin Parys (N-VA) dringt aan op een doortastende oplossing.

Lorin Parys pleit er ook voor dat bewoners die niet in hun appartement kunnen blijven wonen een financiële tegemoetkoming krijgen van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal. “Neem nu Jacqueline. Zij ging vijf maanden elders wonen want ze heeft een grote angst voor muizen. Ze kan amper slapen en brengt het grootste deel van de dag rechtstaand door omdat ze bang is om in haar eigen zetel te gaan zitten. Dijledal moet dit probleem dringend oplossen en intussentijd zouden bewoners die worden geplaagd door muizen geen huur meer moeten betalen. Iedereen heeft recht op een bewoonbare woning.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer