Nieuwe namen Het Groot Verlof : De La Soul en Discobar Galaxie sluiten af

Het Leuvense stadsfestival Het Groot Verlof maakte zopas de volledige line-up bekend. Muzikale afsluiters van het Half Oogst slotweekend op zaterdagavond 10 augustus worden hiphoplegendes De La Soul en lokale helden Discobar Galaxie.

Discobar Galaxie is een vaste gast op de Leuvense podia.
Vertommen Discobar Galaxie is een vaste gast op de Leuvense podia.

“Ik ben bijzonder fier op dit mooie en gevarieerde programma”, zegt schepen Denise Vandevoort (sp.a). “Er zit een heel mooi evenwicht in het aanbod met één constante: kwaliteit. En zoals steeds geven we kansen aan jonge artiesten van bij ons zoals Mirranda, Moody Mae, Oswald Moris en The Lighthouse. Persoonlijk kijk ik heel erg uit naar het optreden van A la Rum op het Hogeschoolplein tijdens de eerste Beleuvenissen op 12 juli maar ook voor de rest van het programma vind je me op de eerste rij. En ik ga zeker ook terug mee shaken tijdens de Soul Train op de zaterdag van Half Oogst”, besluit schepen Vandevoort.

Soul Market

Het Groot Verlof heeft ook meer te bieden dan enkel en alleen muziek. “Laat ons niet vergeten dat er naast al die grote muzikale namen nog zoveel toffe dingen te doen zijn tijdens Het Groot Verlof”, vult Kris Peeters, coördinator van Leuvenement aan. “Zo vind je parallel aan programmatie op de Oude Markt met grote namen als Michael Franti & Spearhead op vrijdag 9 augustus en De La Soul op 10 augustus ook Club Kiosk op het Hogeschoolplein met top DJ’s zoals Lone, LNS, Jex Opolis en CC: Disco. Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus is er ook opnieuw de Soul Market op de Grote Markt.”

Fun Lovin’ Criminals

Eerder maakte de organisatie al bekend dat Fun Lovin’ Criminals, The Van Jets, Kid Creole & The Coconuts, Lady Linn and her magnificent Big Band, Dr Lektroluv en Michael Franti & Spearhead deze zomer op de Leuvense podia zullen staan. Vervolledigen verder het muzikale luik van de Leuvense zomer: Warhola, The Clement Peerens Explosition, Bent Van Looy, A la Rum, Lenny & de Wespen met gasten Ernst Jansz (Doe Maar), Wigbert en Eva De Roovere, Banditaliana, Ertebrekers, Discobaar A Moeder, Oswald Moris, Philip Masure en gasten, Tessa Dixson, Rock ’n Roll Highschool dj-set (met o.m. Thibault Christiaensen, Stijn Van de Voorde), Mirranda, The Lighthouse, Coco Jr, Moody Mae, Delv!s, Darrell Cole en Juicy.

Meer info: www.hetgrootverlof.be

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Greet Buvé

    Wat een programma! Zalig!

Lees meer