De werken aan het nieuwe Ecoduct aan de Naamsesteenweg in Oud-Heverlee behoren tot het verleden
Vertommen De werken aan het nieuwe Ecoduct aan de Naamsesteenweg in Oud-Heverlee behoren tot het verleden

Opnieuw verkeer mogelijk op Naamsesteenweg vanaf dinsdagavond 30 april

Op de Naamsesteenweg zal er vanaf dinsdagavond 30 april opnieuw verkeer in beide richtingen mogelijk zijn tussen Oud-Heverlee en Hamme-Mille. Door de vlotte voortgang van de werken is dat twee maanden vroeger dan voorzien. Nog tot eind mei vinden er afrondende werkzaamheden plaats in de zijbermen, bovenop het ecoduct en aan de houten fiets- en voetgangersbrug. De hinder voor het verkeer blijft beperkt.

De voorbije drie weken werden achtereenvolgens de gronden aan de zijkanten van het ecoduct afgewerkt, de volledige fundering van de nieuwe rijweg aangebracht en de waterslikkers geplaatst en aangesloten. Nu ook de watergreppels en de asfaltlagen gegoten zijn, gaat de Naamsesteenweg opnieuw open voor verkeer tussen Oud-Heverlee en Hamme-Mille, en in beide richtingen vanaf dinsdagavond 30 april.

De omleiding voor fietsers langs de bestaande paden in het Meerdaalwoud blijft nog tot eind mei behouden als gevolg van de afrondende werkzaamheden. Vanaf juni zal ook voor hen de grootste hinder achter de rug zijn en kunnen ze opnieuw gebruik maken van het fietspad langs de Naamsesteenweg.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer