Oud-Heverlee betrokken bij samenaankoop ter verwijdering van asbesthoudende daken
Vertommen Oud-Heverlee betrokken bij samenaankoop ter verwijdering van asbesthoudende daken

Oud-Heverlee betrokken bij samenaankoop ter verwijdering van asbesthoudende daken

De gemeente Oud-Heverlee trekt ten strijde tegen asbest. Ze slaan de handen in elkaar met 15 andere gemeenten en Interleuven en hebben een subsidieproject bij OVAM ingediend voor de samenaankoop voor de verwijdering van asbesthoudende daken.

Het gebruik van golfplaten, leien en schoorsteenpijpen in asbest was tot de jaren 90 gebruikelijk bij het optrekken van een gebouw. Door de nefaste gevolgen van asbest op het milieu en de gezondheid is het produceren, verhandelen of (her)gebruiken van asbesthoudende materialen sinds 1998 verboden. De Vlaamse Regering heeft samen met OVAM een asbestafbouwbeleid uitgewerkt om uiterlijk tegen 2040 asbestveilig te maken.

“Ook Oud-Heverlee ondersteunt de asbestafbouwdoelstellingen”, aldus het gemeentebestuur. Samen met 15 andere gemeenten en Interleuven is er een subsidieproject bij OVAM ingediend voor de samenaankoop voor de verwijdering van asbesthoudende daken bij particulieren van niet-bewoonde gebouwen zoals een tuinhuis, berghok, kippenhok, of garage. “Eén of meerdere deskundige dakwerkers of aannemers zullen worden aangesteld door de intergemeentelijk burgerstuurgroep. Dit projectvoorstel is onder voorbehoud van de goedkeuring van het project door OVAM”, zegt het gemeentebestuur.

Wie geïnteresseerd is om met andere inwoners in de burgerstuurgroep te stappen vanaf juni 2019 kan zich inschrijven op extranet.interleuven.be/asbestverwijdering

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • willy schroeders

    Een fantastisch idee

Lees meer