Proefproject schoolstraat in Pastoor Tilemansstraat
vertommen Proefproject schoolstraat in Pastoor Tilemansstraat

Proefproject schoolstraat in Pastoor Tilemansstraat

De gemeente Oud-Heverlee gaat van 4 november tot 20 december bij wijze van proefproject een schoolstraat inrichten in de Pastoor Tilemansstraat tot aan de kapel aan de Overwegstraat. De vrije basisschool Sint-Joris-Weert organiseerde op 20 mei een verkeersweek waarbij een deel van de P. Tilemansstraat werd afgesloten als ‘schoolstraat’ en auto’s geweerd werden.

Veel kinderen, ouders en leerkrachten klonken alvast erg positief. “Via een enquête werden alle betrokken nog verder bevraagd. 97 % van de ouders (74 deelnemers) hebben een positieve advies gegeven over de schoolstraat en 94 % van de deelnemers zijn bereid om een schoolstraat te aanvaarden voor een heel schooljaar. Onze gemeente gaat, bij wijze van proefproject, een schoolstraat inrichten in de Pastoor Tilemansstraat tot aan de kapel aan de Overwegstraat”, zo laat de dienst mobiliteit weten.

Dit project moet zorgen voor een veiliger verkeer in de schoolomgeving, voor een grotere zichtbaarheid van de schoolomgeving en voor een aanmoedigend effect om te voet of met de fiets naar school te gaan. “Het proefproject is voorzien in de schoolperiode (7 weken) tussen de herfst- en de kerstvakantie. De schoolstraat zal plaatsvinden tussen 8.15 en 9.00 uur s’ morgens, tussen 15.15 en 16.00 uur in de namiddag, en tussen 11.35 en 12.20 uur op woensdag.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Van Biesen

    Je kan de mensen ook discipline aanleren, als iedere kwibus zijn kroost wil afzetten voor de schoolpoort in hun pseudo 4x4, omdat ze anders moe zouden kunnen worden van tien stappen te zetten, ja, sluit dan de straat maar af, hopelijk hebben ze in die straat dan nooit de hulpdiensten nodig, zoals de brandweer. Nog iets, snij de stembanden van de roepers en schreeuwers maar door, dat is niet meer normaal hoe sommige kinderen op die school roepen tijdens de pauzes.

Lees meer