Het groengetinte Oud-Heverlee vergadert over welke projecten financiële steun krijgen
vertommen Het groengetinte Oud-Heverlee vergadert over welke projecten financiële steun krijgen

Startavond Ronde Tafel van het Klimaat op 15 mei

Maak mee het verschil! Kom op 15 mei naar de opstart van de Ronde Tafel van het Klimaat van Oud-Heverlee, laat je stem horen en laat je inspireren. Daar beslissen de bewoners welke ecologische projecten financiële steun krijgen.

“De burgemeestersconvenant die Oud-Heverlee in 2015 ondertekende en het hieruit voortvloeiende klimaatplan vormden de eerste belangrijke stap. Ondertussen gebeurt er al heel wat zoals thermoscans, uitlenen energiemeters en CO2-meters, repaircafé(s), eco-markt, Onze Hof, buurderij, kippen- en compostproject”, klonk het bij het gemeentebestuur. “We kunnen nog meer doen en liefst met zoveel mogelijk mensen. Daarom start het gemeentebestuur een burgerparticipatietraject dat het komende jaar professioneel wordt begeleid. De Ronde Tafel wil inwoners samenbrengen om elkaar te inspireren met ideeën en met initiatieven van overal ter wereld. De inwoners beslissen zelf via de Ronde Tafel welke projecten welke financiële steun krijgen. We mikken vooral op kleinere projecten die de uitstoot van CO2 vermindert, met een budget van 300 tot 500 euro per project.”

Iedereen uit Oud-Heverlee is meer dan welkom. De bijeenkomst vindt op woensdag 15 mei tussen 20 en 22 uur plaats in het gemeentehuis van Oud-Heverlee in de Gemeentestraat 2. Dit is een initiatief van Oud-Heverlee en Interleuven en zal begeleid worden door een team van Möbius/2BeFutureFit. Meer informatie via klimaat@oud-heverlee.be of 016 38 88 70.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer