Nieuwjaarsreceptie N-VA Oud-Heverlee met Sven Deferme als vijfde van links
Foto Vertommen Nieuwjaarsreceptie N-VA Oud-Heverlee met Sven Deferme als vijfde van links

Sven Deferme (N-VA) legt eed af als nieuw gemeenteraadslid

Voormalig afdelingsvoorzitter bij N-VA, Sven Deferme uit Haasrode, legde onlangs de eed af als gemeenteraadslid. Hij vervangt Daisy Milena Boon in de Oud-Heverleese gemeenteraad.

Het drukke werkschema van Boon en frequent verblijf in het buitenland noopten haar tot het nemen van deze zware beslissing. Ze blijft wel actief bij N-VA Oud-Heverlee. Eerste opvolger en gewezen gemeenteraadslid Jarne Robrechts verzaakte ook aan zijn mandaat en gaf  Deferme zijn zitje als gemeenteraadslid, omdat die meer stemmen had veroverd. 

Deferme was initieel lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Door de komst van Francis Van Biesbroeck week hij uit naar de negentiende plaats. Op die positie kwam hij twee stemmen te kort om rechtstreeks verkozen te zijn. “Ik ben enorm blij dat ik deze kans krijg. Ik zal me de volgende jaren inzetten voor al onze inwoners. Daarbij zal ik me vanuit de oppositie vooral toespitsen op thema’s die mij nauw aan het hart liggen zoals gezondheidszorg, welzijn en de lokale economie.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer