De correctionele rechtbank in Leuven.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven.

Vijftal riskeert cel voor diefstal en heling van 260 kilogram juwelen

Drie mannen en twee vrouwen riskeren celstraffen tot 36 maanden voor de diefstal van juwelen in Rillaar. 

Gerry L. (39), Robby V.D. (33) en Charlotte L. (40) uit Diest stonden terecht voor de diefstal van meer dan 260 kilogram juwelen bij de eigenaar van een Leuvense piercingstudio. Die buit maakten ze in de zomer van 2016. De juwelen werden ondergebracht in Diest bij Gerry L. en Charlotte L. thuis. De politie kwam uit op de buit toen ze moesten tussenkomen voor een geval van intrafamiliaal geweld. Van de juwelen bleef toen nog zo’n 243 kilo over. 

Wim V. (34) en Elisabeth T. probeerden een deel van de buit te verpatsen in het centrum van Diest waar ze ook gefilmd werden door bewakingscamera’s. Tijdens een huiszoeking bij de twee op 13 juli 2017 werd een groot aantal verpakkingen van juwelen aangetroffen. Gerry L. riskeert 18 maanden cel voor de diefstal en nog eens 18 maanden gevangenisstraf voor wapenbezit en de diefstal van een fiets. Hij ontkende in de rechtbank. Zijn ex Charlotte L. riskeert 10 maanden cel voor de diefstal en de heling van de juwelen. Robby V.D. riskeert voor dezelfde feiten 18 maanden cel. Wim V. en Elisabeth T. riskeren op hun beurt respectievelijk 8 en 5 maanden gevangenisstraf voor witwaspraktijken. De meesten ontkenden maar iets met de diefstal te maken te hebben. Volgens de advocaten is er te weinig bewijs om hun cliënten aan de diefstal te linken. 

Vonnis op 14 juni. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer