Werknemer Jeroen Peeters van 't Klaverblad in Beerse.
RV Werknemer Jeroen Peeters van 't Klaverblad in Beerse.

Drankenhandel ‘t Klaverbad doet oproep in naam van kleine zelfstandigen: “Blijf ons alstublieft steunen”

Kledingzaken, schoenenwinkels, delicatessenzaken of doe-het-zelfzaken: ze zijn allemaal gesloten. De drankenhandels worden beschouwd als essentiële handelszaak en mogen de deuren openhouden. “Natuurlijk zijn we als sector blij, maar we moeten nu nog harder opboksen tegen de supermarkten”, zegt Philippe Van Sande. “We vallen terug op 30 procent van onze omzet.”

Philippe Van Sande is voor alle duidelijkheid blij dat hij in tijdens de coronacrisis de deuren mag openhouden. “Maar het frustreert me dat er bij de bekendmaking van de maatregelen over drankenhandels niet gesproken werd”, zegt de zaakvoerder van drankenhandel ’t Klaverblad in Beerse. “Het gevolg was dat iedereen massaal naar de supermarkt trok en bij ons en bij de collega’s de parkingleeg bleef. We moeten heel het jaar door al opboksen tegen die grote spelers en hun lage prijzen en nu lijkt het alsof we nog eens extra moeten vechten.”

Omzetverlies

Hoewel de drankenhandels mogen open blijven, daalt de omzet met ruim 70 procent. Daar staat geen compensatie tegenover. “Geen evenementen, geen horecazaken waar we kunnen leveren, geen communie- of bedrijfsfeesten”, vertelt Philippe. “Wij hebben hier 30 ijskasten en voor 1.200 mensen tafels en stoelen staan. Die blijven onaangeroerd en dat zal waarschijnlijk nog een hele tijd zijn. Onze winkel draait nog, maar dat is nodig om je je personeel aan boord te houden. Maar dat kan helaas ook niet eeuwig blijven duren. Ik hoop dat deze crisis er niet voor zorgt dat drankenhandelaars en brouwers nog meer dan vroeger een uitstervend ras worden.”

Steun

Philippe hoopt dat de klanten hem en zijn collega’s blijven vinden. “Wat wij extra kunnen bieden? Geen lange wachtrijen, gratis aan huis leveren voor risicopatiënten en een grote glimlach”, knipoogt Philippe. “En ik praat echt in naam van elke kleine zelfstandige. Drankenhandelaars, maar net zo goed bakkers en slagers.” 

Op zijn facebookpagina is 't Klaverblad ook gestart met regelmatig een andere handelaar of vereniging uit Beerse in de kijker te zetten. Zaakvoerder Philippe Van Sande is ook gestart met thuisleveringen voor oudere mensen, mensen die minder mobiel zijn of aan wie bang is van het hele gebeuren in Beerse ,Vlimmeren, Vosselaar , Gierle en Merksplas. Bestellen kan 014/62.01.78. Leveringen gebeuren op dinsdag en donderdagvoormiddag. 

Voor de bierliefhebbers is er een ‘quarantaine-bierkalender’: een box met 24 bieren en een gezelschapspel. Die kan u bestellen via http://eepurl.com/gWw_3D

Lees meer