Deze oude foto van Rhoode vond Corsendonca al terug.
Gemeente Oud-Turnhout Deze oude foto van Rhoode vond Corsendonca al terug.

Heemkundekring Corsendonca zoekt oude foto’s van Rhoode

Heemkundekring Corsendonca uit Oud-Turnhout is op zoek naar oude foto’s van Rhoode. Over enkele maanden brengt Corsendonca een boek uit voer dit ‘boerengehucht’.

Corsendonca-medewerker Marc Berrens vroeg zich enkele jaren geleden af wat er allemaal te vertellen valt over Rhoode. “In zijn zoektocht naar een antwoord legde hij een boeiende reis af. Hij raadpleegde bronnen uit de 14de eeuw en bezocht alle huidige bewoners van Rhoode”, klinkt het bij de gemeente. “Zo ontdekte hij dat dit ‘boerengehucht’ niet alleen ooit een eigen melkerij en wel tien herbergen had, maar zelfs een burgemeester voortbracht. De vele boeiende verhalen worden door Heemkundekring Corsendonca vzw momenteel verzameld in een boek.”

Binnen enkele maanden wil Heemkundekring Corsendonca dit boek voorstellen. Voor het zover is, doet de vzw een laatste oproep naar herinneringen of foto’s van Rhoode. “Van de jaarlijkse mei-bedevaart naar het kapelletje? Of van de zwemvijver in de ‘Veepaey’ die in de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw heel wat jeugd aantrok? Foto’s zeggen meer dan woorden”.

Wie foto’s heeft, kan contact opnemen met de heemkundekring via 014/47.94.94 of heemkunde@oud-turnhout.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer