3 Roel Druyts, gedelegeerd bestuurder van Hillewaere Groep.
Jan Aelberts Roel Druyts, gedelegeerd bestuurder van Hillewaere Groep.

Kempens vastgoedbedrijf wil 15 extra kantoren in Vlaanderen

Gezocht voor uitbreiding: 50 nieuwe makelaars

Het van oorsprong Kempense vastgoedbedrijf Hillewaere wil de komende jaren uitbreiden met maar liefst 15 nieuwe kantoren over heel Vlaanderen. Hillewaere zoekt daarvoor 50 nieuwe makelaars. Het bedrijf startte 16 jaar geleden als eenmanszaak en telt ondertussen 9 vestigingen en 73 medewerkers.

Het verhaal van Hillewaere begon in 2003 als eenmanszaak in een klein pand op de hoek van het Zegeplein en de Warandestraat in hartje Turnhout. Maar ondertussen telt Hillewaere door de groei al 9 kantoren in Turnhout, Weelde, Mol en Hoogstraten in de Kempen. Maar ook in de noordrand van Antwerpen zijn er al kantoren in Malle, Schilde en Brasschaat en ook in Heist-op-den-Berg zit er eentje. 

Recentelijk opende dan het eerste niet-Antwerpse kantoor in Gent. Alles samen werken er 73 mensen voor het vastgoedkantoor. Gedelegeerd bestuurder Roel Druyts moet lachen als hij terugdenkt aan het pand waar het allemaal begon. 

3D-huisbezoek

“De groei de laatste jaren is inderdaad sterk geweest”, zegt hij. “Dat hebben we te danken aan het continue inzetten op vernieuwing. We hebben geen kantoren meer in de strikte zin van het woord. We noemen het eerder een belevingsshop. Grote schermen, touchscreens of zelfs virtueel door een huis wandelen met een 3D-bril. Dat zijn telkens zware investeringen, maar het is wel de toekomst. We proberen ook het verschil te maken in een doorgedreven online marketing.

3
Jan Aelberts

Meer dan villa’s

Hillewaere had vroeger de naam om alleen grote villa’s en kastelen te verkopen, maar ook die tijden zijn veranderd. “De laatste jaren is daar verandering in gekomen”, zegt Roel Druyts. “We mikken op het middensegment met huizen vanaf 250.000 euro. Simpelweg omdat je daar nog een weerwaarde in kunt betekenen. Daar ligt de verkoop al iets moeilijker dan voor huizen van pakweg 180.000 euro. Je kan niet meer groeien als je alleen mikt op de grote en dure villa’s.”

Héél Vlaanderen

Om definitief door te breken, wil Hillewaere nu héél Vlaanderen veroveren. 15 nieuwe kantoren en 50 nieuwe en/of ervaren makelaars. Dat is het streefdoel voor de volgende jaren. “Dat kunnen bestaande kantoren zijn die zich willen aansluiten bij ons of volledige nieuwe”, zegt Roel Duyts. “Dat zal de tijd uitwijzen. We blijven wel trouw aan onze filosofie. De makelaar moet continu bezig zijn met zijn klant. Voor het verkopen, foto’s maken of contracten opmaken: daar hebben we andere mensen voor. We kunnen ook een totaalpakket aanbieden, want klanten kunnen ook informatie krijgen over hypotheken en verzekeringen zodat ze niet van hot naar her moeten lopen.”

3
Jan Aelberts

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer