Aan Steenweg Op Oosthoven, waar de politie op het vluchtende voertuig vuurde, werd een perimeter ingesteld.
Peter Vanderveken Aan Steenweg Op Oosthoven, waar de politie op het vluchtende voertuig vuurde, werd een perimeter ingesteld.

Politie schiet op auto die inrijdt op blokkade: drie verdachten gearresteerd

Agenten van de lokale politie Turnhout hebben zaterdagavond geschoten op een gestolen voertuig dat inreed op een politieblokkade aan Steenweg op Oosthoven. De wagen kon na de schietpartij voortrijden, maar de drie verdachten lieten iets verderop hun voertuig achter. Het trio kon nadien gevat worden met de hulp van een helikopter. Er vielen geen gewonden.

Omstreeks 17.30 uur signaleerde een ANPR-camera een gestolen voertuig op Steenweg op Zevendonk aan de brug over de E34, dat richting de Ring van Turnhout reed. Daar reed het voertuig de Ring op om daarna af te draaien naar Steenweg op Oosthoven richting Ravels. Inmiddels had de lokale politie Turnhout de weg al afgezet door een combi dwars over de rijweg te plaatsen en een spijkermat uit te rollen.

Zelfverdediging

“Het voertuig reed daarop in op de inspecteurs en agenten, die het vuur openden op het voertuig uit wettige zelfverdediging”, zegt politiewoordvoerder Rudy Remijsen. “Het voertuig is toch verder gereden en werd uiteindelijk aangetroffen aan Schuurhovenberg, dicht bij het containerpark. De inzittenden waren echter verdwenen.” 

Helikopter

Er werd een helikopter van de federale politie ingezet om bijstand te verlenen bij de zoektocht naar de verdachten. De politie trof de drie verdachten - twee mannen en één vrouw - rond 20 uur in de buurt aan en kon hen probleemloos arresteren.

De drie verdachten werden door de onderzoeksrechter aangehouden voor gewapende weerspannigheid en verboden wapendracht. Over hun identiteit is verder nog niets bekend. Het voertuig werd gestolen in Duitsland. Bij het incident vielen er geen gewonden.

Aan Steenweg op Oosthoven was een perimeter ingesteld omdat de federale politie er onderzocht wat er juist gebeurd was.

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • benjamin de vocht

    respect voor de politie ! mooi resultaat BRAVO

  • Rudy Deglain

    Voor zondagavond zijnde alle drie weer op vrijen voeten. Het heeft geen zin meer dat de politie gangsters oppakt. De onderzoeksrechter laat ze toch weer vrij. En da crapuul maar lachen

Lees meer